Siirry suoraan sisältöön

Romanttinen hotelli

Romanttinen hotelli tarjoaa monenlaista hemmottelua.

Kun on lähdössä matkalle jonkin aivan erityisen tärkeän ihmisen kanssa, romanttinen hotelli kruunaa reissun. Kyseessä ei tarvitse olla häämatka, vaan mikä tahansa loma, jossa on aikaa irtautua arjesta ja keskittyä kokonaan toiseen. Tällaista yhteistä aikaa kannattaakin vaalia, sillä kaikessa rauhassa yhdessä vietetty aika tekee hyvää suhteelle kuin suhteelle. Romanttisia hotelleja löytyy moneen makuun ja moneen budjettiin.

Löydä teille sopivin romanttinen hotelli

Kun nettimatkatoimisto Ebookers listasi romanttisimpia hotelleja Pohjoismaissa, Suomesta parhaan arvosanan sai Helsingissä sijaitseva Glo Hotel Art. Arvostelu perustui kävijöiden antamiin arvioihin, joissa korostuivat muun muassa kiitokset ainutlaatuisesta miljööstä arkkitehtuurin ja sisustuksen osalta, rauhallisuudesta, ystävällisestä henkilökunnasta ja hyvistä sängyistä. Romanttinen hotelliyö onkin monen asian summa. Kaikkien osa-alueiden tulee toimia, jotta kokonaisuus on moitteeton.

Romanttinen hotelliyö kannattaa rohkeasti räätälöidä oman näköiseksi ja tehdä valinnat omien mieltymysten perusteella. Jotkut arvostavat esimerkiksi huonepalvelun mahdollistamaa ekstraa, kuten hotellihuoneeseen tarjoiltua ateriaa. Toiset taas arvostavat eniten ylellistä kylpyammetta ja kolmannet vaikkapa mahdollisuutta tavallista myöhäisempään uloskirjaukseen. Ennen hotellivarausta kannattaa paitsi keskustella yhdessä kumppanin kanssa, myös selvittää, mitä kaikkea eri hotelleilla on tarjottavanaan.

Romanttinen hotelliyö kahdelle jää muistoihin

Toinen palkittu romanttinen hotelli Helsingissä on tasokas Hotel Haven. Hotelli tarjoaa paitsi majoitusta ripauksella luksusta, myös erityisesti pareille suunnattuja Rakkausloma-paketteja. Romanttisiin lomapaketteihin kuuluu muun muassa mahdollisuus hyödyntää parisuhdeterapeutin laatimia parisuhdetehtäviä ja tutustua nautinnon karttaan läheisyyden lisäämiseksi. Toisaalta on luonnollisesti lupa vain olla rauhassa, suorittamatta mitään erityistä. Aamun puolestaan kruunaa runsas buffetaamiainen, jonka voi nauttia ihaillen näkymiä ydinkeskustan vilskeeseen.

Romanttinen hotelli voi olla myös vaatimattomampi, mikäli se tuntuu sopivan paremmin omaan makuun tai budjettiin. Majoituspaikka kannattaa varata hyvissä ajoin toivottuna ajankohtana, ja edullisimman hinnan etsimiseen kannattaa nähdä hetki vaivaa. Usein kaikkein huokeimmalla majoitusvarauksen saa tehtyä, kun sen tekee suoraan hotelliin.

Ota romanttinen loma rennosti

Romanttiseen lomaan liittyy usein suuria odotuksia. Siksi on vaarana, että loma muuttuu suorittamiseksi ja sille ladataan liikaa odotuksia. Muista siis rentous. Myös hyvä suunnittelu vähentää mahdollista stressiä. Aloittakaa pakkaaminen ajoissa, lähtekää liikkeelle niin, ettei tule hoppu, tilatkaa matkalle herkuiksi ruokaa netistä ja sopikaa, että puhelimet laitetaan ainakin tietyksi ajaksi kokonaan äänettömälle. Lopputulos on rentouttavin, kun ohjelma ei ole liian tiukka, vaan siinä on sijaa spontaanisuudelle.

Loman ei tietenkään tarvitse rajoittua hotellihuoneeseen neljän seinän sisälle, vaan siihen kannattaa yhdistää vierailu romanttisissa paikoissa. Tällainen voi olla vaikkapa tunnelmallinen ravintola tai kahvila. Myös kävelyretki esimerkiksi puistossa tai rannalla on monen mielestä varsin romanttista, ja lisäksi täysin ilmaista huvia.

Romanttinen hotelli häämatkalle

Häämatka Suomessa tarjoaa valtavasti valinnanvaraa, sillä romanttisia hotelleja riittää. Monet valitsevat häämatkalleen kartanomajoituksen, joka henkii menneiden vuosikymmenten tunnelmaa. Esimerkiksi Haikon kartano sviitteineen on monien hääparien suosiossa sekä hää- että majoituspaikkana. Majoittumiseen kannattaa yhdistää rentoutumista hotellin kylpylässä ja kahdenkeskisellä ulkoilulla upeissa kartanon maisemissa. Hotellin jokainen yksityiskohta on mietitty vieraiden viihtymistä silmällä pitäen.

Mikäli kartanomajoitus lähellä luontoa ei innosta, yhtä romanttista on majoittua aivan kaupungin sykkeessä. Kämp-hotelli on monen romantiikannälkäisen suosikkipaikka ykkösluokan palvelunsa ja majoituksen historiallisen tunnelman ansiosta. Kaikki urbaanit elämykset odottavat heti ikkunan takana.

Romanttinen hotelli kannattaa valita huolella, mutta muistaa, että se tarjoaa ainoastaan puitteet. Tärkeintä on kahdenkeskinen yhdessäolo, joka katkaisee arjen kiireet. Itselle tärkeän ihmisen näkee aivan uudessa valossa, kun häneen pystyy keskittymään ilman ulkopuolisia häiriöitä ja uudenlaisessa ympäristössä. Yhteisen pienen tai pidemmän loman rentouttava ja yhdistävä vaikutus kantaa pitkään senkin jälkeen, kun on taas palattu tavalliseen elämään.