Hyvä hotelli saa hiustensiirto-operaation tuntumaan lomalta

Hyvä hotelli ja hotellin sänky

Hotelleja on nykyisin monenmoista tarjolla ja erilaiset Airbnb ja Sohvasurffaus-tyyppiset palvelut kilpailevat matkailijoista perinteisten hotellien kanssa. Matkailijan vaakakupissa painaakin erilaiset seikat. Joillekin on tärkeää hotellin sijainti, toisille hinta, kun taas osa valitsee hotellin sen tarjoamien palvelujen mukaan. 

Matkustajatyyppejä voidaan myös jakaa eri kategorioihin. On reppureissaajaa, työmatkalaista, perheen kanssa All-inclusive -hotelleissa viettäviä sekä terveysmatkailijoita. Kaikilla näillä on omat tarpeensa ja mieltymyksensä hotellin suhteen. Tästä syystä hotellit pyrkivät erikoistumaan ja tarjoamaan kohderyhmälleen houkuttelevia palveluja. 

Hyvässä hotellissa on peruspalvelut kunnossa

Hotellia varaava matkailija voi vertailla hotellitarjontaa erilaisten vertailusivustojen avulla. Näissä hotellit yleensä rankataan tähtiluokituksen perusteella. Viiden tähden hotellissa hotellivieras voi odottaa, että hotellin palvelut ovat luksustasoa. Mikäli hotelli on saanut ainoastaan yhden tai kaksi tähteä, matkaan kannattaa lähteä ilman suurempia odotuksia. 

Perinteisillä hotelleilla on kuitenkin joitakin peruspalveluita, jotka matkailija voi odottaa saavansa hotellissa yöpyessään. 

Hotellien peruspalvelut:

 • Puhtaat lakanat ja pyyhkeet
 • Asiakaspalvelu hotellin aulassa
 • Hotellihuoneen siivous
 • Huonepalvelu
 • Ravintola / aamupala
 • Vartiointi ja turvallisuus

Näiden peruspalveluiden lisäksi, hotellit yleensä tarjoavat monia muita asiakkaidensa arvostamia palveluja joko ilmaiseksi tai lisäkuluin:

Hyvät hotellit saattavat tarjota seuraavia lisäpalveluja:

 • Wi-Fi
 • Pesulapalvelut
 • Kuntosali & SPA
 • Kuljetus lentokentälle 
 • Matkalaukkujen säilytys
 • Leikkitila lapsille
 • Yökerho
 • Hotellipaketit terveyspalveluiden järjestäjien kanssa

Se mikä tekee matkustajalle juuri tästä tietystä hotellista parhaimman hotelliyön viettoon, on täysin yksilöllistä. Hotelli, joka viime lomareissulla perheen kanssa oli nappivalinta majoitukseen, ei välttämättä sovi ollenkaan seuraavan työmatkan tarpeisiin. 

Terveysmatkailijat ovat nopeasti kasvava ryhmä. Hotellimajoitus on usein tarpeen, koska operaation suorittava yksityisklinikka on verrattain pitkän matkan päässä tai jopa ulkomailla. Toisinaan hoitoon halutaan myös liittää itsensä hemmottelu, jolloin muutama hotelliyö hyvin varustellussa hotellissa saattaa kiinnostaa.

Millainen hotelli on hyvä hiustensiirto-operaation aikana yöpymiseen?

Hiustensiirto on yksi terveysmatkailijoiden suosimista toimenpiteistä. Hiustensiirrossa hiusimplantti siirretään yksityisklinikalla operaation aikana päänahan kaljuun kohtaan. Tämä on yksi pitkäaikaisista keinoista kaljuuntumisen estämiseen. 

Hiusimplantin siirtämisen tekee lääkäri ja sen suorittaminen vaatii erilaisia etukäteen tehtäviä toimenpiteitä ja myöhemmin myös seurantaa. Hiustensiirtoon matkustavalle, operaation toteutuminen on saattanut olla pitkällinen prosessi, jossa ensiksi potilas on vertaillut erilaisia vaihtoehtoja ja valinnan tehtyään alkanut säästää operaatiota varten. Hiustensiirrolle on tällöin suuret odotukset, mutta kokemukseen vaikuttaa myös koko prosessi, matkan teosta hotelliyöpymiseen. 

Hotellin tasolla on merkittävä vaikutus potilaan yleiseen olotilaan. On tärkeää, että potilas saa nukuttua hyvin ennen hiustensiirtoa ja tuntee olonsa rauhalliseksi ja rentoutuneeksi. Operaation jälkeen on taas toivottavaa, että operaatiosta palautuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Näihin asioihin hotelli voi vaikuttaa huoneen sisustuksella ja ilmastoinnilla sekä puhtailla ja hyvälaatuisilla pyyhe- ja lakanamateriaaleilla. Myös sängyn koolla ja patjalla on merkitystä sille, miten potilas nukkuu yönsä. 

Operaation jälkeen hyvässä hotellissa voi toipuminen alkaa nopeasti. Asiaa auttaa ystävällinen ja ymmärtäväinen hotellin henkilökunta, joka auttaa tarvittaessa. Mikäli operaation jälkeen potilas haluaa viettää aikaa omassa huoneessaan, huonepalvelu ja minibaari saattavat olla tiheässä käytössä. Hotellin tarjoamat kaapelikanavat ja nopea nettiyhteys saattavat myös nousta yhdeksi merkittäväksi tekijäksi hotellia arvosteltaessa.

Millaisia hiustensiirto-menetelmiä on tarjolla?

Hiustensiirtotoimenpide voidaan tehdä useilla eri menetelmillä. Niillä jokaisella on erilaisia ominaisuuksia ja aikaansaadut tulokset vaihtelevat menetelmän mukaan. Hiustensiirtomenetelmiä kutsutaan lyhenteillä FUE, DHI ja FUT.

Etenkin FUE-menetelmällä toteutettu hiustensiirto on saavuttanut suosion operaatioon päätyneiden keskuudessa. Menetelmää käytettäessä päänahkaan aiheutetaan pieniä arpia, jotka ovat melko huomaamattomia ja häviävät suhteellisen nopeasti. FUE-tekniikka on hintaluokaltaan keskitasoa. Esimerkiksi Turkissa, jossa hiustensiirto on verrattain edullista, hinnat liikkuvat muutamissa tuhansissa euroissa.

Hiustensiirto Turkissa matkapakettiin yhdistettynä

Hiustensiirtoon erikoistuneet klinikat tarjoavat Turkkiin hiustensiirto-operaatioon matkustavalle erilaisia matkapaketteja. Niihin yleensä sisältyy kaikki matkan aikana tarvittava, poislukien lennot. Pakettiin sisältyy yleensä hotelliyö neljän tai viiden tähden hotellissa, joka sijaitsee lähellä klinikkaa. Näissä hotelleissa on huippuluokan luksustunnelma ja tavallisesti useimmista niistä matkustaja löytää kylpylän ja kuntosalin. Näissä luksushotelleissa on yleensä myös ulko- ja sisäaltaat vapaasti käytettävissä. 

Hiustensiirto-operaation jälkeen potilaan on kuitenkin syytä varoa päänahkaa ja vältettävä pään alueen kastumista uima-altaalla tai kylpylöissä. Silloin potilas voikin rauhoittua tilavassa ja hyvällä maulla sisustetussa hotellihuoneessaan sekä tutustua hotellin ravintolassa tarjottaviin turkkilaisiin erikoisuuksiin tai kansainvälisiin herkkuihin.