Helsinki luontokohteet

Helsinki luontokohteet ovat monipuolisia

Helsinki luontokohteet tarjoavat ehkä yllättävänkin runsaan valikoiman kaikkea nähtävää ja koettavaa. Esimerkiksi Kivinokan luontopolku joka kiertää Kivinokan niemeä. Tämä on rakennettu mahdollisimman tasaiseksi ja helppokulkuiseksi jotta sinne voisivat kaikki mennä. Myös Maunulassa sijaitsevat kaksi luontopolkua ovat hyviä kohteita. Näitä on runsaasti lisää ja kaikkien luetteleminen on melkein mahdotonta. Tässä kerromme kuitenkin joistain hyviksi havaituista kohteista.

Helsinki luontokohteet antavat mahdollisuuden päästä nopeasti keskeltä kaupungin vilinää, rauhalliseen luonnon helmaan. Keskustassa kulkiessaan ei arvaisi, että tällainen on mahdollistakaan mutta Suomi on luontorikas maa ja sitä on myös Helsingissä kunnioitettu.

Esplanadin puisto on näkemisen arvoinen

Mikäli etsit hyvää piknikpaikkaa, suosittelee Helsinki hotel harkitsemaan Esplanadin puistoa erityisesti kesäaikana. Joulun aikaan puistosta löytyy paljon näyttäviä valoja, jotka luovat kaunista joulutunnelmaa. Puiston lähettyviltä löytyy myös paljon laadukkaita shoppailukohteita sekä paikkoja herkutteluun, mikäli vaikka omien eväiden jälkeen vielä tuntuu siltä.

Helsinki luontokohteet siis voivat löytyä vaikka aivan keskeltä kaupunkiakin, kuten edellä mainittu hieno puisto. Toki yksi tunnetuimpia nähtävyyksiä on Suomenlinnan merilinnoitus, jonne mennessään pääsee nautiskelemaan merimatkailusta. Matka lautalla Kauppatorilta vie noin vartin verran ja kesäisin välillä kulkee myös vesibussi, joka on aivan omanlaisensa kokemus.

Mitä kaikkea Helsingin luonnosta voikaan löytyä

Helsinki yllättää sillä, miten paljon luontoa se kätkeekään sisäänsä. Nähtävää ja koettavaa löytyy paljon, eikä näitä kierrä päivässä eikä edes kahdessa läpi. Tässä joitain hyviä luontokohteita.

  • Luontopolkuja on lukuisia niin tavallisia kuin esteettömiäkin.
  • Puistot, kuten Kaivopuisto, Alppipuisto sekä Koffin puisto
  • Suomenlinnan merilinnoitus

Monimuotoiset luontopolut tarjoavat myös haastetta

Luontopolku voi olla leppoisa kävelyretki, jossa pääsee myös pyörätuolilla kulkemaan. Se voi toisaalta olla myös haastavampi, jonne kannattaa mennä vain hyvillä kengillä liikkumaan. Pituudet vaihtelevat paljon ja kullekin liikkujalle löytyy varmasti omaan kuntotasoon sopiva reitti. Oli tarve sitten kilometrin tai kymmenen pituiselle vaellukselle.

Luontopolku kannattaa aina käydä itse kokeilemassa, eikä luottaa pelkkiin muiden mielipiteisiin. Pääasiahan tässä on luonnossa liikkuminen ja siitä nauttiminen. Tämä onnistuu varmasti kaikilla Helsingin luontopoluilla todella hienosti. Ota vaikka tavoitteeksi kiertää ne kaikki läpi, silloin tiedät varmasti sanoa, mikä oli paras ja antoisin paikka luonnon ihailua varten. Ulkoiluun käytetty aika ei mene hukkaan.